Προώθηση ιστοσελίδων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

No Comments

H προώθηση ιστοσελίδων είναι αναγκαία για την μικρομεσαία επιχείρηση ;

Ήδη πάνω από το 75% του ενεργού Ελληνικού πληθυσμού χρησιμοποιεί το ίντερνετ για να ενημερωθεί και να ψυχαγωγηθεί.Η αναζήτηση πληροφοριών μέσω των μηχανών αναζήτησης (όπως η Google) διευκολύνει τους χρήστες του ίντερνετ να βρουν ευκολότερα και γρηγορότερα την πληροφορία που χρειάζονται.

Η προώθηση ιστοσελίδων στις μηχανές αναζήτησης περιλαμβάνει όλες εκείνες τις συστηματικές ενέργειες οι οποίες κάνουν την ιστοσελίδα σας πιο ορατή σε εκείνον που θα χρησιμοποιήσει τη μηχανή αναζήτησης.
Αν κάποιος ψάχνει για την επιχείρησή σας στο διαδίκτυο ή για τα προϊόντα ή/και τις υπηρεσίες που προσφέρει, είναι ζωτικής σημασίας για την ιστοσελίδα σας να εμφανίζεται στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης, έτσι ώστε το site να προσελκύσει τον μέγιστο δυνατό αριθμό επισκεπτών και να μετατρέψει ένα ποσοστό από αυτούς τους επισκέπτες σε πελάτες της επιχείρησής σας.

Σε μία αναζήτηση για μια πληροφορία, τα αποτελέσματα (και οι αντίστοιχες ιστοσελίδες) που παρουσιάζονται στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης απορροφούν τουλάχιστον το 90% της προσοχής των χρηστών (οι οποίοι κάνουν κλικ στους συνδέσμους των websites). Δηλαδή υπάρχει 90% πιθανότητα ο χρήστης να κατευθυνθεί σε κάποια προτεινόμενη ιστοσελίδα που βρίσκεται στην πρώτη σελίδα και μόνο 10% περίπου για όλες τις υπόλοιπες σελίδες (2η,3η,4η,…) των αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης.

Κατανοώντας την αναγκαιότητα της προώθησης ιστοσελίδων, η 360web προσφέρει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για το μάρκετινγκ μηχανών αναζήτησης –SEM– λαμβάνοντας υπόψη την συνολική εικόνα και τους στόχους της επιχείρησης.

Η προώθηση ιστοσελίδων περιέχει δύο ομάδες ενεργειών, την βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO) και τις διαφημιστικές καμπάνιες PPC (pay-per-click).

Ο ρόλος του SEO και του PPC στο μάρκετινγκ μηχανών αναζήτησης

Ο ρόλος του SEO και του PPC στο μάρκετινγκ μηχανών αναζήτησης

Το SEO και το PPC είναι δύο ξεχωριστές λειτουργίες: η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO) αφορά την προώθηση της ιστοσελίδας στις πρώτες θέσεις
των οργανικών αποτελεσμάτων (αποτελέσματα προερχόμενα από αναζητήσεις του χρήστη), ενώ το PPC αφορά τις διαφημιστικές καταχωρήσεις που εμφανίζονται κατά την αναζήτηση πληροφοριών (ο διαφημιζόμενος στοχεύει συγκεκριμένες λέξεις στα αποτελέσματα αναζήτησης, στα οποία εμφανίζονται διαφημίσεις).

Στην πραγματικότητα, οι λειτουργίες αυτές έχουν συμπληρωματικό ρόλο, και οι δύο μαζί όταν συνδυάζονται οδηγούν σε μια ενιαία ολοκληρωμένη στρατηγική προώθησης της ιστοσελίδας στις μηχανές αναζήτησης.

Μπορείτε να μάθετε παρακάτω λίγα περισσότερα για κάθε μία από αυτές τις προσεγγίσεις και πως τις υλοποιούμε.

  • Search Engine Optimization ( SEO )

Βελτιστοποιούμε την ιστοσελίδα σας έτσι ώστε να έχει όλα τα απαραίτητα κριτήρια κατάταξης στα οργανικά αποτελέσματα στην πρώτη σελίδα στις μεγάλες μηχανές αναζήτησης για συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά που έχετε ορίσει.
Αφού κατανοήσουμε τους στόχους και την γενικότερη στρατηγική μάρκετινγκ της επιχείρησης, μελετήσουμε τον ανταγωνισμό (ανταγωνιστικά sites) και το κοινό στόχο, αναζητούμε μέσω ειδικών εργαλείων τις καταλληλότερες λέξεις κλειδιά (keywords) και ορίζουμε από κοινού ποια keywords θα προωθήσουμε στις μηχανές αναζήτησης.
Εφαρμόζουμε τεχνικές δημιουργίας περιεχομένου (content marketing & SEO Copyriting) για να προσφέρουμε στον επισκέπτη του site την καλύτερη δυνατή εμπειρία από την ιστοσελίδα μας.
Έπειτα προχωρούμε σε ενέργειες βελτίωσης της ιστοσελίδας (on site SEO) αλλά και την προώθησή της στο διαδίκτυο (off site SEO) με στόχο την μακροπρόθεσμη παραμονή ψηλά στην κατάταξη των οργανικών αποτελεσμάτων.

Προσοχή: τυχόν προωθητικές ενέργειες της ιστοσελίδας μέσω διαφήμισης (π.χ Adwords, καμπάνιες PayPerClick ), δεν επηρεάζουν άμεσα τα οργανικά αποτελέσματα στις μηχανές αναζήτησης.

  • Διαφημιστικές καμπάνιες PPC (Pay Per Click)

Υπάρχουν περιπτώσεις που η επιχείρηση έχει συγκεκριμένους στόχους οι οποίοι υποστηρίζονται αρτιότερα και με την χρήση διαφημιστικών μηνυμάτων τα οποία εμφανίζονται σε συγκεκριμένες θέσεις στις σελίδες των μηχανών αναζήτησης.
Σε αντίθεση με την παραδοσιακή διαφήμιση, στις PPC διαφημίσεις οι εταιρείες πληρώνουν μόνο σύμφωνα με τον αριθμό των κλικ που κάνει κάποιος στο διαφημιστικό μήνυμα.
Οι καμπάνιες PPC (Pay Per Click) είναι απόλυτα μετρήσιμες σε σχέση με τα αποτελέσματα, ευέλικτες και να διαρκούν για όσο χρονικό διάστημα επιλέξουμε.
Αν και οι καμπάνιες PPC αφορούν κυρίως τα δίκτυα διαφήμισης μηχανών αναζήτησης (Google , Yahoo , Bing), τα τελευταία έτη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και για αντίστοιχες διαφημίσεις σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook , το Twitter , το LinkedIn κτλ.

Επικοινωνήστε με την 360web για να σας ενημερώσουμε για τα προγράμματα προώθησης ιστοσελίδων που διαθέτουμε.

This is author biographical info, that can be used to tell more about you, your iterests, background and experience. You can change it on Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

About us

Στην 360°WEB αναλύουμε και καθορίζουμε από κοινού τις στρατηγικές Digital Marketing.

Website Audit

Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προσφέρουμε δωρεάν συμβουλές σχετικές με τους τρόπους προώθησης της ιστοσελίδας και της επιχείρησής σας, στις μηχανές αναζήτησης ή/και στα κοινωνικά δίκτυα.

More from our blog

See all posts